söndag 14 oktober 2007

Vi lyssnar på er!

I april skrev Joakim Jardenberg på den här bloggen om Rubbet, vår nya annonssajt. Johan Sölve har sedan dess gjort ett fantastiskt jobb och nu är det dags att lansera Rubbet på allvar.

Men är det klart då? Inte på långa vägar. Men det är tillräckligt klart för att lanseras. Nu är det er tur att komma med synpunkter på hur Rubbet skall utvecklas.

Vi är stolta över att ha skapat något som vi tycker är unikt och nyskapande – en annonssajt utan kategorier. Istället bygger Rubbet på sökord. De vanligaste sökorden presenteras i ett sökordsmoln (taggmoln) och det är ingången till att hitta intressanta annonser. När man klickat på ett sökord visas nämligen ett nytt litet sökordsmoln med relaterade sökord och det är då det roliga börjar.
I början kan det kännas lite underligt att bara ha en massa sökord att klicka på, men när man klickat sig runt ett tag märker man hur fantastiskt roligt det är, en riktig klickmaskin!

När man annonserar väljer man inte kategori, man behöver inte ens skriva någon rubrik. Skriv bara in annonsens text, lägg till några sökord för att tala om vad det handlar om (t ex moped köpes), skriv din e-post och sedan är det klart!

Rubbet är oerhört enkelt byggt och det är egentligen själva poängen. Men kanske är det för enkelt, fast vi vill hellre bygga på funktioner istället för att ta bort. Behövs det ett fält för ort eller räcker det med att ni skriver in orten bland sökorden? Hur kommer det att bli om Svea i Svalöv säljer Höganäskrus eller Lasse i Landskrona säljer ett hus av Helsingborgstegel? Kommer man att hitta rätt då? Man kan också se enkelheten som en styrka och som siten är uppbyggd så är den oerhört kraftfull. Kraftfull t.ex. för att man inte behöver lägga lika mycket tid på att administrera den och bygga nya kategorier. Om det blir vanligt med lergöksförsäljning på Rubbet så kommer “Lergök” automatiskt att visas i sökordsmolnet. Det blir också lätt att prenumerera på sina egna sökningar via RSS. Hur man än har sökt blir det ett eget RSS-flöde.

Vi tar väldigt gärna emot åsikter om Rubbet. Vad vill ni att vi skall förbättra? Vad tycker ni är bra? Skicka gärna ett mejl till rubbet@hd.se eller skriv en kommentar till detta inlägg. Vi lyssnar på er.

Så sätt igång och leta i era förråd och byrålådor efter något du inte längre behöver. "Släng det inte, sälj det på Rubbet"

Läs mer om rubbet:
hd.se
Joakim Jardenbergs blog
Networkers.se
Dagens Media
Medievärlden

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr tycker jag att hela sidan ser ut som nåt från Internets tidiga dagar, färglöst och tråkigt!
Samt att dessa sökord inte sepererar objekten tillräckligt, man får bläddra igenom en massa man inte har sökt på alls.T.e.x. sök på vinterdäck så får du med en massa annonser på bilar som säljes inkl. vinterdäck. Totalt ointressant i sammanhanget då det inte är en ny bil jag letar efter...

Anonym sa...

instämmer i ovanstående kritik. sökorden fungerar inte alls. jag skrev in mobil och fick fram massa annonser där man angivet sitt mobilnummer som kontaktuppgift, men inte på något sätt sålde en mobil.

Anonym sa...

saknar även blockets fina funktion att visa var den somsäljer bor genom hitta.se. Utan den funktionen blir jag bara inte intresserad, för som ung utan tillgång till bil är jag beroende av att det jag letar efter finns centrallt eller genom kollektivtrafik lätt tillgängligt.

Annars är ideen bra, även om jag instämmer med ovanstående att sökordssystemet nog måste finslipas lite mer.